Pregatirea icrelor negre, pentru consum

de Ina in Peste, 27 Ian 2012 | 39963 vizualizari

 

Nu este chiar o reteta, dar m-am gandit ca vor fi si alte fete care, atunci cand vor "pune mana " pe asemenea marfa, nu vor sti ce sa faca cu ea ( ca nici eu n-am stiu :"> )
In seara de dinaintea plecarii noastre in concediul de anul trecut, cineva striga la poarta si ne ruga sa cumparam niste peste, ca are nevoie de bani. Initial am refuzat, n-aveam timp de peste, dar cand am vazut ca este cega si o vindea si ieftin, m-am razgandit :D. Cum eram ocupata cu bagajele, am bagat-o direct la ... congelat. Mare mi-a fost mirarea, cand i-a venit randul la gatit, sa constat ca era plina de icre ( negre, evident). Nu preparasem niciodata icre negre pentru consum, asa ca mi-am sunat nepotul , pescar de soi ;) , care m-a luminat .

 

INGREDIENTE

  • icre negre
  • sare pentru saramura
  • strecuratoare cu ochiuri mari
  • strecuratoare / sita cu mici
  • vase
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pregatirea icrelor negre, pentru consum:

Am facut mai intai o saramura tare dintr-un litru de apa si un pumn de sare grunjoasa, amestecand-o pana s-a topit bine sarea. Intr-un vas adanc am pus icrele , pe care le-am acoperit cu saramura si le-am lasat cca 20-30 minute. Am desfacut usor camasa de pe icre, pentru ca saramura sa patrunda mai bine. Le-am trecut apoi printr-o strecuratoare cu ochiuri mari ( pentru a nu sparge boabele de icre ) , ajutand cu mana pentru ca in sita sa ramana doar camasa ce imbraca aglomerarile de icre.

Dupa aceea , ajutandu-ma de o sita cu ochiuri fine, am eliminat excesul de saramura, pastrand intr-un borcan doar boabele de icre.

Se pot pastra mai multe luni la frigider, servindu-le cand ne e pofta ( barbatii le pot servi langa o tarie  :D )

Chiar daca icrele de cega sunt micute, va asigur ca-s delicioase, pe paine prajita, unsa cu unt.

TIPS-URI

1

Cand le treci prin sita pentru indepartarea pungii in care se afla, nu le presa prea tare, pentru a nu sparge boabele de icre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pregatirea icrelor negre, pentru consum" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre